Neljän aineen kasvislasagne

Tämä lasagne on pyörinyt viikon niin ahkerasti eri blogeissa, että pakkohan tätä oli kokeilla. Kaikki kun ovat ylistäneet maasta taivaisiin. Ekan kerran näin reseptin Hannan Soppa-blogin insta päivityksessä. Joka puolestaan oli ottanut reseptin Satokausikalenterista. Minne se oli päätynyt Natan ja Alisan halparuokakirjasta. Hyvä kannattaa laittaa kiertämään, todellakin!

Tää oli kyllä tosi maukasta. Tosi juustoista, ah ja kesäkurpitsa teki lasagnesta mehukasta. Ja upposi jopa 5-vuotiaalle, joka totesi kaupassa kesäkurpitsaa ostaessani että yök. Tota mä en kyllä sitten syö. Söipä sitten kuitenkin.

Heitä sekaan härkäpapurouhetta tai vastaavaa jos haluat protskupitoisempaa lasagnea. Me tykätään tästä ihan vaan näin. Nam.

* 1 iso kesäkurpitsa tai 2 pientä
* 600g tomaattimurskaa
* suolaa, mustapippuria, tuotetta balisikaa, persiljaa...
* 1valkosipulinkynsi
* lasagnelevyjä
* n. 300 g juustoa (itse käytin 1 pussin emmental-mozzarella juustoraastetta ja 2 palloa buffalo-mozzarellaa)
* loraus oliiviöljyä

Leikkaa kuorimaveitsellä tai mandoliinilla kesäkurpitsa suikaleiksi. Sekoita tomaattimurskan sekaan pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Lado uunivuokaan tomaattimurskaa, kesäkurpitsasuikaleita, juustoraastetta ja lasagnelevyt. Tee pari seuraavaa kerrosta samalla tavalla. Lado päällimmäiseksi lasagnelevyt ja revi päälle reilusti mozzarellaa. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä.

Paista 180c uunissa 45 minuutin ajan. Anna vetäytyä 10 min ennen syömistä.

Kommentit

Suositut tekstit