Olut-pekonipossu

Meidän kotona tulee valmistettua grillikauden ulkopuolella aika vähän mitään porsaan lihasta. Jostakin kumman syystä. Siitä saa kuitenkin tosi maistuvaa arkiruokaa ja vieläpä edullisesti.
Tämä olut-pekonipossu on mielestäni maukasta ja valmistuu kohtuu nopeasti. Erityisen herkullista perunamuussin kera.

3-4:lle

* 4 porsaan ulkofilepihviä
* 2 tl suolaa
* 2 tl savupaprikamaustetta
* tuotetta rosmariinia

* 1 paketti pekonia (2 pekonisiivua per ulkofile)
* 2 dl ruokakermaa
* 1 dl olutta

Ota ulkofileet huoneenlämpöön lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 180c. Sekoita keskenään suola, savupaprikamauste ja tuoretta rosmariinia. Hiero mausteseosta pihvien pinnalle molemmin puolin. Kääri pihvien ympärille 2 pekonisiivua per pihvi. Paista pannulla pihveihin molemmin puolin kaunis ruskea väri.

Siirrä pihvit uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle kerma ja olut. Paista 180c uunissa kypsiksi n. 8-15 minuutin ajan pihvien paksuudesta riippuen.

Nauti perunamuussin kera.

Kommentit

Suositut tekstit