Maa-artisokkapasta

Maa-artisokat on aivan älyttömän hyviä. Maa-artisokkakeitto on yksi lemppareistani, joten nyt teki mieli kokeilla uusimman Maku-lehden ohjetta käyttää maa-artisokkia pastaan. Ohje on alunperin Helsinkiläisravintola Levainin peruja. Tiedän että tämä ruoka ei maistuisi tyttärelleni, mutta näin aikuiseen makuun - ei voi muuta kuin huokaista. Nam.

4 annosta

* 250g maa-artisokkia
* 1 sipuli
* 2 rkl oliiviöljyä
* 4 dl ruokakermaa
* 2 oksaa tuoretta timjamia
* 1/2 tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria
* 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi
* 2 rkl oliiviöljyä
* 100g saksanpähkinöitä
* 100g lehtikaalia (vihreää tai punaista)
* 500g fettuccine

Viimeistely:
* 1 dl parmesaania raastettuna
* 1/2 ruukku lehtipersiljaa

Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota välillä sekoittaen muutama minuutti.

Lisää kattilaan ruokakerma ja kokonaiset timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
Poista timjamit. Ota kolmasosa maa-artisokista sivuun. Soseuta loput tasaiseksi pyreeksi kerman kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista pähkinöitä ja pilkottuja lehtikaaleja (poista kova lehtiruoto) kunnes lehtikaalit muuttuvat rapeiksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maa-artisokkapyree valutetun pastan sekaan. Lisää maa-artisokat, pähkinät, lehtikaali, parmesaani ja lehtipersilja pastan joukkoon.

Kommentit

Suositut tekstit