Suklaa-banaanipullat
Pulla on aina hyvää ja siitä on helppo muunnella vaikka mitä variaatioita. Olimme sunnuntaina ystävien kanssa eväsretkellä ja tein sinne syötäväksi suklaa-banaanipullia. Pullataikinan tein omalla lempparitaikinaohjeella, suklaa-banaanitäytteen ohje Olgan pullakirjasta. Pullat voitelin tällä kertaa kahvimaitoseoksella, koska pullien tuli olla täysin munattomia. Päälle sulatin vähän valkosuklaata, jota ei varsinaisessa ohjeessa ollut. Alkuperäisessä ohjeessa päälle tulee raesokeria, mutta inhoan sitä itse yli kaiken enkä ikinä käytä leivonnassa.
24-30 pullaa
* 5 dl maitoa
* 50g hiivaa
* 1,5 dl sokeria
* 1 rkl kardemummaa
* 1 tl suolaa
* 150g voita
* 14-15 dl vehnäjauhoja (mielellään puolikarkeita)
Täyte:
* 2 hyvin kypsää banaania
* 50g pehmeää voita
* 2 rkl perunajauhoja
* 1 tl kanelia
* 0,5 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 100g tummaa suklaata
Voiteluun:
kananmunaa tai kahvimaitoseosta
Tee ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva sekä suola. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma. Sulata voi. Lisää jauhoja desi kerrallaan koko ajan hyvin vaivaten. Lisää sulatettu voi n. 10 desin jälkeen. Lisää loput jauhot. Jatka vaivaamista suht pitkään. Yleiskoneella n. 8 min, käsin n. 12 minuutin ajan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Valmista täyte muussaamalla banaanit haarukalla soseeksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Sekoita keskenään perunajauhot, kaneli, sokeri ja vaniljasokeri ja lisää ne banaani-voi seokseen käsivispilällä vatkaten. Rouhi suklaa puukolla pieneksi rouheeksi ja sekoita muun seoksen joukkoon.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta vajaan sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy. Levitä päälle puolet täytteestä. Rullaa levy, mutta älä liian tiukasti ettei täyte tursua pois rullasta. Leikkaa rulla paloiksi ja nosta palat kiekoiksi pellille. Tee sama lopulle taikinalle.
Kohota pullia liinan alla 20 minuutin ajan.
Voitele. Paista pullia 200c asteessa n. 12 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti