Jauhelihapizza bolognesekastikkeesta

Meillä on pieni, kahden hengen ruokatalous ja usein ruokaa jää yli. Usein sovellankin ruoan jämiä seuraavaan ruokaan, koska en tykkää ajatuksesta heittää ruokaa hukkaan enkä ole pakastajatyyppiä. Perjantaina tein pekoni-bolognesekastiketta. Pekonia, naudan jauhelihaa, sipulia. Kastikkeessa tomaattimurskaa, basilikaa, oreganoa, tummaa balsamicoa, suolaa ja pippuria. Sekä loraus vettä. Nyt hyödynnän kastikkeen loput pizzaan. Kastike toimii ihan sellaisenaan jo täytteenä, välttämättä et tarvitse mitään muuta juuston lisäksi. Tänään itse lisäsin päälle vähän aurajuustoa, tomaattia ja ananasta.

3-4 pienempää pizzaa tai 1 iso pellillinen

Pohja
* 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
* 25g hiivaa
* 1/2 dl oliiviöljyä
* 1/2 tl suolaa
* n. 6 dl vehnäjauhoja

Täyte
* 3-4 dl bolognese/jauhelihakastiketta
* 2 tomaattia
* 1 pss n. 125g tuoretta mozzarellaa tai juustoraastetta
* halutessasi kypsän pizzan päälle rucolan tai basilikan lehtiä
* myös muita täytteitä voi lisäillä oman maun mukaan

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Luota hiiva veteen. Lisää öljy, suola ja noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot käsin alustaen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinan alla.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi (tai tee yksi iso pizza). Nosta pohjat leivinpaperien päälle pelleille, 2 pizzaa per pelti. Laita uuni lämpiämään 250c ja anna pohjien kohota sillä aikaa liinan alla. 15-20 min.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Jaa kastike, juusto (tai juustoraaste) ja tomaatit pizzapohjille. Paista uunissa 10-15 min. Halutessasi ripottele kuuman pizzan päälle rucolan- tai basilikanlehtiä.

Kommentit

Suositut tekstit