Tomaatti-bataattikeitto

Talvipäivänä ei mikään ole niin ihanaa kuin lämmin keitto. Marc Aulenin Sopat kirjan resepti ei pettänyt tälläkään kertaa. Tomaatti-bataattikeitto oli ihanaa ja juuri sopivan mausteista.
Keittoa voit tuunata pienillä lisäkkeillä tarjoiluvaiheessa. Soppaan sopivat mm. feta- tai vuohenjuusto palat, savuporo, savukylki, paahdetut jyvät, erilaiset pähkinät... Itse viimeistelin soppani tänään smetanalla, suolapähkinöillä ja tuoreella basilikalla.

Neljälle

* 1,5 l kasvis- tai kanalientä
* 1,1 kg kuorittua bataattia reiluina lohkoina
* 1 reilu rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
* 150g sipulia viipaleina (n. 2 sipulia koosta riippuen)
* 1 reilu rkl kuivattua basilikaa
* 0,7 dl sitruunamehua tuoreesta sitruunasta puristettuna
* 2 tl Sambal Oelek-tahnaa
* pieni kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
* 1 dl smetanaa
* 1 tlk tomaattimurskaa

Kiehauta liemi. Kuori ja pilko kasvikset. Raasta inkivääri. Lisää kasvisliemeen bataatti, inkivääri, sipuli, kuivattu basilika, sitruunanmehu ja Sambal oelek. Keitä miedolla lämmöllä kunnes bataatit ovat hyvin pehmenneet. Lisää tuore basilika ja smetana. Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.
Lisää soseuttamisen jälkeen tomaattimurska.
Sekoita ja tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan.

Kommentit

Suositut tekstit