Croissant-laskiaisvohvelit

Bongasin kodin Kuvalehden sivuilta croissant-vohveleiden ohjeen. Ne jo sinänsä vaikuttivat superherkullisilta. Päätin jatkojalostaa ne laskiaispulliksi. Kävimme koko perheen kivassa talvitapahtumassa, josta olin luvannut että ostamme talvipullat. Niissä näkyi olevan kuitenkin niin vähän kermavaahtoa, että minua harmitti jo pelkkä ajatus laskiaispullasta liian vähäisellä kermavaahtomäärällä. Lupasin sitten tyttärelleni että siellä kahvittelun sijaan, äiti tekee herkkua kotona. Ja kyllä muuten maistui. Tyttöni teki laskiaisvohvelin nutellalla ja kermavaahdolla. Itse laitoin väliin mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mustikoita.
6 kpl vohveleita (3 laskiaisvohvelia)
* 1 tlk (240g) valmista croissant-taikinaa esim. Danerolles
* 2 rkl sokeria
* 1 tl kanelia
* täytteeksi kermavaahtoa, hilloa, marjoja, nutellaa...
Irrota varovasti taikina tölkistä. Älä levitä taikinaa vaan leikkaa pötkylä terävällä veitsellä kuudeksi, pyöreäksi kiekoksi. Sekoita lautasella sokeri ja kaneli. Pyörittele kiekot seoksessa.
Paista kiekot vohveliraudassa 2-3 min ajan. Täytä miten haluat, mutta nauti heti lämpiminä. Nam!

Kommentit

Suositut tekstit