Uunifetapasta
Pitihän se minunkin sitten kokeilla Liemessä - blogin somehitiksi noussutta pastaa. Jotenkin ajatus tästä ruoasta lounaaksi sopi hyvin aamusalitreenien jälkeen. Ja jääkaapissa vielä vähän rose-viiniä; sekin saattaisi sopia kaveriksi. Ja ei ihme että on hitiksi noussut, super delicious!
Jää kyllä vakituiseen käyttöön tämä resepti.
Jää kyllä vakituiseen käyttöön tämä resepti.
Kahdelle
* 250g hyvää pastaa (esim. Rummo, käytetään näköjään Liemessä blogin kanssa samaa merkkiä. On kyllä parasta pastaa!)
* 200g fetaa isona palana
* 1 dl oliiviöljyä
* 1/2 punainen chilipalko
* 1 iso rasia kirsikkatomaatteja tai terttutomaatteja
* mustapippuria
* suolaa
* halutessasi valkosipulia
* tarjoiluun basilikaa
* 200g fetaa isona palana
* 1 dl oliiviöljyä
* 1/2 punainen chilipalko
* 1 iso rasia kirsikkatomaatteja tai terttutomaatteja
* mustapippuria
* suolaa
* halutessasi valkosipulia
* tarjoiluun basilikaa
Laita uunivuoan pohjalle pieni loraus oliiviöljyä. Laita feta vuokaan ja pilko päälle chili. Laita vuokaan myös tomaatit. Lisää halutessasi joukkoon valkosipulin kynsiä. Laita kunnolla oliiviöljyä niin tomaatteihin kuin fetan päälle. Mausta suolalla ja rouhaise päälle vielä mustapippuria.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200c, 15 min ajan. Käännä sitten päälle grillivastus, nosta lämpötila 225c ja nosta vuoka ylemmäs. Paahda n. 10 min. Tarkkoile paahtamisen aikana ettei tuotos kärähdä liikaa. Uuneissa on kovasti eroja tässä kohtaa valmistusajan suhteen. Pistä myös pasta kiehumaan.
Murustele kypsä feta ja sekoita pastan joukkoon vuoan sisältö. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Lähetä kommentti