Lapsiperheen moskovanpata

Mysi Lahtisen moskovanpata on klassikkoresepti. Padan kastikkeeseen tulee mm. suolakurkkuja, niiden lientä, aurajuustoa ja smetanaa. Meillä ei kotona oikein toimi ruuat, jossa on seassa suolakurkkua, koska 5v apukokki ei vain niistä vielä tykkää. On niin hallitseva maku, ettei niitä saa oikein nypittyä poiskaan niin että kastike maistuisi hänellekin.
Itse rakastaisin niitä suolakurkkuja, mutta meillä moskovanpata valmistetaan näin. Tänään valmistin padan peuran kulmapaistista, meille puolitin tämän annoksen.
Neljälle
* 1 kg peuran tai naudan paistia
* 4-5 salottisipulia
* voita
* 3 rkl hunajaa
* ripaus mustapippuria
* pieni ripaus cayennepippuria
* 3 rkl vehnäjauhoja
* 5 dl lihalientä
* 150g aurajuustoa
* 240g smetanaa
Lisäksi perunoita, suolakurkkuja, etikkapunajuuria
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Poista lihasta kalvot ja pilko kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit. Laita nokare voita pataan, jonka voit laittaa sekä hellalle että uuniin. Kun voi on sulanut, kuullota siinä sipulit. Lisää hunaja ja pippurit. Kuullota hetki. Lisää lihakuutiot ja ruskista sekoitellen. Kun lihapalat ovat ruskistuneet, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi. Suurusta hetki keitellen. Murustele joukkoon aurajuusto ja smetana.
Laita padan päälle kansi ja nosta 200c uuniin tunniksi. Laske lämpötila 150c ja ota kansi pois. Kypsennä vielä vähintään 30min.
Tarjoile keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurten ja suolakurkun kera (itse pilkon suolakurkut kastikkeen päälle).

Kommentit

Suositut tekstit