Punainen kidneypapu-curry ja chili-korianteri naan
Tänään teki mieli intialaista ruokaa. Päätin tehdä kirjasta Intian keittiö (Sunil Vijayakar) punaista kidneypapu-currya ja chili-korianteri naan leipiä.
Maukasta tuli, slurpsis ja naan leivät olivat superherkullisia!
Chili-korianteri naanleipä
8 kpl
* 450g (7 dl) vehnäjauhoja
* 2 tl sokeria
* 1 tl suolaa
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 muna
* 2,5 dl maitoa
* 2 rkl rypsiöljyä
* 2 tuoretta punaista chiliä pilkottuna
* 15g tuoreita korianterinlehtiä silpottuna
* 25g kirkastettua voita
Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet. Vatkaa keskenään muna ja maito ja lisää seos vähitellen jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle työtasolle ja tee taikinan keskelle kuoppa. Lisää siihen öljy ja vaivaa taikinaa n. 3 minuuttia kunnes se on tasaista ja notkeaa. Kääri taikinapallo tuorekelmun sisään ja annan sen nousta tunnin verran.
Jaa taikina kahdeksaan samankokoiseen palaan, pyörittele niistä palloja ja litistä ne paksuiksi kiekoiksi. Peitä tuorekelmulla ja nostata 10-15 min. Tässä kohtaa on hyvä laittaa myös curry valmistumaan.
Lämmitä uuni 225c. (Laita leivät uuniin samaan aikaan kun lisäät kidneypavut curryyn)
Kauli taikinakiekot ohuiksi, pisaranmallisiksi pyörylöiksi ja venytä niitä vielä vähän käsin. Laita uunipellille folio ja voitele se kevyesti öljyllä. Laita leivät sen päälle ja ripottele päälle chilit ja korianterit. Paista uunissa n. 5-10 min. Sulata voi hellalla ja kun se on hieman kiehahtanut, kaavi päältä pois pinnalle tullut hera. Voitele kypsät naanleivät.
Punainen kidneypapu-curry
Neljälle
* 2 rkl rypsiöljyä
* 2 tl juustokuminansiemeniä
* 2 sipulia
* 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
* 6 valkosipulinkynttä murskattuna
* 2 tuoretta vihreää chiliä pilkottuna
* 2-3 isoa tomaattia karkeasti pilkottuna
* 2 tl korianterijauhetta
* 1 tl juustokuminaa jauhettuna
* 0,25 tl kurkumaa
* 1 tl garam masalaa
* 800g punaisia kidneypapuja tölkistä valutettuna ja huuhdeltuna
* 1 tl sokeria
* 5 dl lämmintä vettä
* 1 tl suolaa
* 4 rkl tuoretta korianteria silputtuna
* luonnonjogurttia tarjoiluun
* lisukkeeksi basmatiriisiä
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa ja lisää juustokuminansiemenet. Kun ne lakkaavat poksahtelemasta, lisää pilkottu sipuli ja kuullota pehmeäksi.
Lisää kattilaan inkivääri ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää vihreät chilit, tomaatit, korianteri- , juustokumina- ja kurkumajauhe sekä garam masala.
Paista 12-15 min.
Lisää kidneypavut, sokeri, vesi ja suola. Keitä currya 10-12 min kunnes pavut ovat pehmenneet.
Lisää curryyn korianterisilppu. Tarjoile basmatiriisin, luonnonjogurtin ja naanleipien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti