Kesäkurpitsa-halloumipihvit
Bongasin jo tovi sitten Yhteishyvän somesivuilta ohjeen Kesäkurpitsa-halloumipihveihin ja otin silloin reseptin talteen. Vähän taas tein pihvit eri tavalla kuin ohjeessa. Esimerkiksi kesäkurpitsa on mielestäni ehdottomasti valutettava - ellet halua pihveistä vetisiä ja ei kasassa pysyviä... Ja kastikkeeseen hain lisämakua yrteistä. Olivat maukkaita kesäpihvejä jogurttikastikkeen ja uusien pottujen kera!
10 kpl
* 1 kesäkurpitsa (300-400g)
* 1 pkt halloumijuustoa
* 1 muna
* 1 rkl pieneksi pilkottua, tuoretta persiljaa
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 1 pkt halloumijuustoa
* 1 muna
* 1 rkl pieneksi pilkottua, tuoretta persiljaa
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* paistamiseen voita ja oliiviöljyä
Jogurtti-limekastike
* 2 dl turkkilaista jogurttia
* 1 limen raastettu kuori
* 1/2 limen mehu
* 1 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa pilkottuna
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* ripaus sokeria
* 1 limen raastettu kuori
* 1/2 limen mehu
* 1 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa pilkottuna
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* ripaus sokeria
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele raastetta ja laita siivilään talouspaperin päälle valumaan. Kesäkurpitsasta irtoaa aika paljon nestettä.
Valmista tässä kohtaa jogurttikastike. Sekoita ohjeen ainekset jogurtin sekaan ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Raasta valutetun kesäkurpitsan sekaan halloumi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota käteen seosta ja muotoile pihviksi. Paista miedolla lämmöllä pannulla voi-oliiviöljyssä pihveiksi (itse käytin lettupannua). Muista mieto lämpö. Aluksi pihvit vaikuttavat siltä että hajoavat, mutta kärsivällisyys palkitaan. Kypsymisaika n. 4 min /puoli.
Kommentit
Lähetä kommentti