Maminha

Sain testattavaksi herkullista maminhaa Kyykän tilalta, Sastamalasta. Kyykän tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa (highland cattle), joka on skotlantilainen lihakarjarotu. Ylämaankarja kasvatetaan lajinmukaisesti ja myös sonnit pääsevät laitumelle. Eläimet syövät pääosin kotoista nurmirehua ja ruokinnassa ei käytetä geenimuunneltua rehua. Kyykän tila on saanut Laitumelta lautaselle merkin; koko- ja jauheliha on 100% puhdasrotuisen ylämaankarjan lihaa. Lihajalosteissa ylämaankarjan lihan osuus on vähintään 75% kokonaislihapitoisuudesta.
Suomen Highland Cattle Club ry:n suoramyyntitilat löydät osoitteesta: www.highlandcattle.fi/lihan-suoramyynti.

Maminha on suosittu liha brasilialaisessa grillileikkuussa. Maminha on kuvelihaksen ja paisti välinen osa, herkullisen rasvan omaava kolmion muotoinen pala.
Amerikassa maminha kulkee nimellä "tri tip".

Mielestäni mitä laadukkaampi liha, sitä yksinkertaisempi maustaminen. Tällä ohjeella tein elämäni ensimmäisen (mutta en viimeisen) maminhani grillissä. Lisukkeeksi tarjoilin paahdettuja varhaisperunoita, itse tehtyä paholaisen hilloa ja raikasta salaattia. Nam.


* 1 pala maminhaa
* 2 valkosipulinkynttä
* kourallinen tuoretta timjamia
* 2 tl savupaprikajauhetta
* suolaa
* mustapippuria
* oliiviöljyä

Poista maminhasta kalvot, mutta jätä herkullinen rasvakerros paikalleen. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Sekoita öljyyn kaikki mausteseoksen aineet. Hiero hyvin maminhan pintaan. Anna maustua grillin lämpenemisen ajan.

Kuumenna grilli kuumaksi ja paahda hyvä pinta maminhaan molemmin puolin (n. 2 min per puoli), paahda myös sivut kiinni. Laita grilli pienemmälle liekille ja laita lihaan paistomittari. Kypsennä lihaa kunnes sisälämpötila on n. 53 astetta. Ota liha vetäytymään folion sisään 10 minuutin ajaksi. Viipaloi ja herkuttele.










Kommentit

Suositut tekstit