Paahdetut varhaisperunat

Ensimmäiset varhaisperunat ovat usein vähän vetisiä, juhannuksen maissa saa sitten niitä ihania joille ei halua tehdä mitään kikka kolmosia. Silloin vain nokare voita riittää kylkeen. Mutta tässä vaiheessa kesää on ihana varioida perunoilla muutakin. Paahdetut varhaisperunat ovat ihan älyttömän hyviä ja sopivat oikeastaan minkä vain grilliruoan tai vaikkapa savukalan kaveriksi.
Valitse samankokoisia perunoita, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Suosittelen valitsemaan myös suht pieniä perunoita. Tämä ohje IS ruoka.fi sivustolta.

* pieniä varhaisperunoita
* oliiviöljyä
* suolaa
* tuoretta rosmariinia

Pese varhaisperunat ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä, rouhi päälle suolaa ja laita sekaan tuoretta rosmariinia. Paahda 225c uunissa 25-45 min perunoiden koosta ja uunista riippuen. Kääntele perunoita kerran tai kaksi paahtamisen aikana. Kokeile kypsyys haarukalla. Kypsät perunat muuttuvat vähän ryttyisiksi.


Kommentit

Suositut tekstit