Parmesanbroileri, balsamico-tomaatit ja salviavoi

Glorian ruoka ja viini lehdessä oli taas ihania kesäreseptejä. Juhannuspäivänä päätin kokeilla ohjetta parmesaanibroilerista, balsamico-uunitomaateista ja salviavoista.
Ihan loistava resepti, jää kyllä arkikäyttöön. Etenkin salviavoita kruunasi kyllä broilerin. Nam! Lisukkeena tarjoilin vielä paahdettuja varhaisperunoita. Upposi hyvin myös apukokille!


4 annosta
* 4 broilerin ohutta rintafileetä
* 1,5 dl parmesania raastettuna
* 1,5 dl korppujauhoja
* 1/2 sitruunan raastettu kuori
* 1/4 tl mustapippuria
* 1 iso kananmuna
* 1/2 dl vehnäjauhoja
* 1/2 tl suolaa


Uunitomaatit
* 2 rs (a250g) terttukirsikkatomaatteja
* 1 dl balsamicoa
* 2 rkl oliiviöljyä

Salviavoi
* 1 ruukku salviaa
* 75g voita


Laita uuni kuumenemaan 200c. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 min. Tomaatit saavat puristua hieman kasaan.

Valmista sillä aikaa broiskut. Ota esille kolme lautasta. Laita ensimmäiselle lautaselle raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri. Sekoita. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot, sekoita joukkoon ripaus suolaa.
Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi juustoseoksessa.
Nosta uunin lämpö 225c ja laita fileet leivinpaperin päälle uunipellille. Siirrä ne kypsymään tomaattien kanssa. Kypsennä n. 25 min.

Fileiden kypsyessä valmista salviavoi, nypi salviasta lehdet. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä kunnes lehdet ovat rapeita. Katso etteivät ne pala.
Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileet ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.



Kommentit

Suositut tekstit