Chilipaahdettu naudan ulkofilee salaattipedillä

Kyykän tila Sastamalassa kasvattaa ylämaankarjaa ja tilalta saa ostettua laadukasta lihaa moneen lähtöön. Mietin pitkään mitä valmistaisin naudan ulkofileestä kun halusin herkutella sitä kahdella eri tavalla. Löysin Glorian ruoka ja viini lehden ohjeista Michelin kokki April Bloomfieldin ohjeen chilimarinoidusta ulkofileestä vesikrassisalaatilla. Samaa lihaa pystyisi hyödyntämään myös vaikkapa hampurilaiseen jossa olisi lisukkeena kimchiä.
Tämä salaatti oli kyllä hyvää ja sopii hyvin lämpimiin kesäpäiviin. Sopisi hyvin myös buffapöytään/illanistujaisiin. Ja ihanan mureaa, sopivan chilistä thaityyppistä lihaa! Kylkeen paahdoin vähän Pyymäen kaurakakkoa voissa ja valkosipulissa. En löytänyt lähikaupoistani vesikrassia, käytin salaattiin friseesalaattia ja minirucolaan.
4-6 hengelle
* 450g naudan ulkofilettä
* 1/2 dl oliiviöljyä
* 1, 5 tl hienoa merisuolaa
* 2 punaista chiliä
Kastike
* 1 tl raastettua limen kuorta
* 2 rkl limen mehua
* 4 rkl oliiviöljyä
* 1,5 tl dijon tai Oparin sinappia
* 1/4 tl hienoksi raastettua valkosipulinkynttä
* 1/2 tl sormisuolaa
* 200g kirsikkatomaatteja
* 3 salottisipulia
* 1 ruukku vesikrassia tai muuta vähän kirpsakkaa salaattia
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti aiemmin.
Valmista kastike yhdistämällä kaikki ainekset.
Poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi.
Leikkaa filee kolmeen ohuempaan pötköön syiden mukaisesti. Suolaa fileet. Laita pannulle öljy ja kuumenna kuumaksi. Paista fileet kuumalla pannulla joka puolelta niin että pinnat paistuvat kiinni ja liha saa vähän vääriä. Laita chilit lihan pintaan. Jatka kypsentämistä grillissä matalalla lämmöllä tai 175c uunissa.
Sisälämpötilat:
* 47-51 raaka
* 52-57 medium
* 63-77 kypsä
Aika 4-10 min kypsyydestä riippuen.
Ota liha grillistä tai uunista ja laita foliolle. Kaada kastike lihojen päälle ja kääri folioon 15 minuutiksi.
Laita kulhoon salaatit (tai vesikrassi), pilko salottisipulit, halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi lihaa päälle. Nauti heti.

Kommentit

Suositut tekstit