Raparperimansikka-marenkitorttu

Raparperista on kiva välillä tehdä jotain muutakin kun sitä ihan perinteistä piirakkaa. Kokeilin Annin uunissa-blogin reseptiä työkavereilleni viime viikolla. Leivon suhteellisen harvoin gluteenitonta, joten ohje oli siinäkin mielessä toimiva. Käytin Semperin Fin mix jauhoseosta. Annin ohjeessa täytteeseen tulee vain raparperia, itse laitoin joukkoon myös 1/4 osan verran mansikoita tuomaan makeutta.


Raparperimansikka-marenkitorttu (helposti myös gluteenittomana!)


Torttupohja:
  • 2 kananmunaa
  • 0.75 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteeniton jauhoseos)
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • ripaus leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Mittaa munat ja sokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi usean minuutin ajan.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon, kääntele sekaisin.
  3. Suihki torttuvuoka 24-28 cm vuokaspraylla tai voitele voilla ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista torttua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle
Raparperitäyte:
  • 400 g raparaperinpaloja (n. 8 dl) tai 6 dl raparperia ja 2 dl mansikoita
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl fariinisokeria (tai tavallinen)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limemehua (tai sitruuna)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  1. Pese ja pilko raparperit kattilaan (myös mansikat jos käytät niitä).
  2. Lisää vesi, sokerit ja limemehu.
  3. Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia aina välillä sekoitellen kunnes raparperi on pehmeää.
  4. Lisää maissitärkkelys ja jätä hetkeksi jäähtymään.
  5. Kaada raparperitäyte torttupohjan päälle kun se on jäähtynyt.


Marenki:
  • 4 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 rkl limemehua (tai sitruunamehua)
  1. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
  3. Lisää vatkauksen loppupuolella limemehu. Lopeta vatkaus vasta kun marenki on kiiltävää ja todella kuohkeaa.
  4. Nostele marenki raparperisoseen päälle ja polta marengin pinta tohottimella.


Kommentit

Suositut tekstit