Kaalilaatikko halloumilla ja sweet chilillä

Joskus joku resepti tulee kuin tilauksesta. Ajattelin päivällä että teen tänään jotain kaaliruokaa, mutta en perinteisetä keittoa, laatikkoa tai kääryleitä. Vaikkakin kyllä pidän niistä. Ja tadaa, Perinneruokaa prkle päivitti juuri nenäni eteen ohjeen kaalilaatikosta, joka saa makunsa rapsakasta halloumijuustosta ja sweet chili kastikkeesta. Ja kyllä mä heidän kanssa olen samaa mieltä, todella mainio makuyhdistelmä.
Laitan ohjeen sellaisena kuin se heillä oli, itse tein laatikon pienempänä versiona. Tai no, juustoa tuli kyllä sama määrä. Ylläri.

Kuudelle

* 1 kg kaalia
* 2-3 rkl rypsiöljyä
* 200g halloumijuustoa
* 1 sipuli
* 2-3 valkosipulinkynttä
* 1 punainen paprika
* 1 dl puuroriisiä
* 3 dl kasvislientä kuutiosta
* 2 dl ruokakermaa
* 1 dl sweet chili kastiketta
* 1 tl mustapippuria myllystä
* 1/2 rku lehtipersiljaa

Suikaloi kaali pieneksi. Paista kaali pehmeäksi öljyllä pannussa. Siirrä kaalit voideltuun uunivuokaan. Pilko halloumi kuutioiksi ja paista rapeaksi pannulla. Kumoa kaalien päälle. Kuori ja pilko sipulit, kuutioi paprika. Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki pannulla. Lisää uunivuokaan. Kaada sekaan puuroriisi. Sekoita ainekset keskenään.
Sekoita keskenään kuuma vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää ruokakerma ja sweet chili kastike. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos uunivuokaan. Mausta pippurilla.
Paista 200c uunissa 60 min ajan. Ripottele valmiin laatikon päälle lehtipersiljaa.

Kommentit

Suositut tekstit