Lentävä Jacob

Huomasin Iltalehden sivuilla syyskuun alkupuolella artikkelin ruotsalaisten "makaronilaatikosta" eli arkiruokahitistä, jota on tarjolla esimerkiksi kouluissakin. Koska ruotsalaiset jutut ovat usein aika hyviä, pitihän tätäkin kokeilla ja tykkäsin kyllä kovasti. Apukokki ronkki banaanit sivuun, mutta omaan makuuni toimivat kyllä täydellisesti tämän ruoan kanssa. Tulen tekemään lentävää jacobia kyllä uudemmankin kerran. Lentävä Jacob on saanut alkunsa 1970- luvolla kun ruotsalaisessa ruokalehdessä järjestettiin reseptikilpailu. Lentorahtialalla työskennellyt Jacob lähetti tämän ohjeen ja resepti jäänyt elämään niistä päivistä. Resepti on nyttemmin julkaistu Kära Sverige - kirjassa 2018.

Huom, reseptissä on tärkeää käyttää juurikin grillibroileria, koska se antaa ruoalle hyvin erilaisen maun kuin paistettu broilerinfilee.

Neljälle

* 1 grillibroileri
* 150g pekonia
* 2 dl kermaa
* 1 dl ranskankermaa
(Itse käytin eilen 2 dl uutta Lempi Fraiche kermaa ja 1 dl tavallista ruokakermaa)
* 0,5 dl ketsuppia tai mietoa chilikastiketta
* 2 banaania (itse käytin yhden, oli riittävä määrä omaan makuuni)
* 0,5 dl suolapähkinöitä (taisin laittaa hitusen enemmän)

Perkaa broileri ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita voideltuun uunivuokaan.
Suikaloi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Laita talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Sekoita kerma, ranskakerma, chilikastike tai ketsuppi keskenään ja kaada vuokaan broilerien päälle. Laita päälle banaaniviipaleet ja pekonit. 
Paista 15-20 minuuttia 225c uunissa. Kun olet paistanut vuokaa 10 min, lisää suolapähkinät.

Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin kera. 



Kommentit

Suositut tekstit