Kreikkalainen uunilohi
Ja taas kerran Glorian ruoka ja viini lehden ohje houkutti. Ja koska Cittarin mammuttimarkkinoilla oli vielä kirjolohi tarjouksessa, tämä oli loistoresepti viikonloppuun. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään filettä, tomaatteja lohkoina ja mintun sijaan kalan päälle ripotellaan vesikrassia. Vuoassa on myös oliiveja. Alkuperäinen ohje kehoittaa keittämään perunat täysin kypsiksi, itse keitin puolikypsiksi.
Jos teet ruoan minun tavallani, ohje tässä.
Jos teet ruoan minun tavallani, ohje tässä.
* kokonainen kirjolohi tai - filee
* perunoita
* kesäkurpitsaa
* 4 valkosipulinkynttä
* kirsikkatomaatteja
* 1 pkt fetaa
* 1 sitruuna
* minttua
* kuivattua oreganoa
* oliiviöljyä
* suolaa
* perunoita
* kesäkurpitsaa
* 4 valkosipulinkynttä
* kirsikkatomaatteja
* 1 pkt fetaa
* 1 sitruuna
* minttua
* kuivattua oreganoa
* oliiviöljyä
* suolaa
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Lohko paloiksi. Lohko myös kesäkurpitsat, kuori valkosipulit. Laita vuokaan kesäkurpitsalohkoja, kirsikkatomaatteja, perunalohkot, valkosipulinkynsiä. Murustele päälle feta. Mausta yrteillä, oliiviöljyllä ja suolalla. Tee kalaan päälle viillot ja mausta suolalla päältä ja sisältä. Laita kalan sisään pari sitruunaviipaletta ja minttua. Laita lopet sitruunaviipaleet vuokaan.
Paista 180c uunissa n. 15-30 min kalan koosta riippuen.
Kommentit
Lähetä kommentti