Voi-cheddarsämpylät
Kaapissani pala superherkullista Jukolan juuston Aito Cheddaria ja leipähyllyssä tyhjä kolo. Olen tehnyt kerran aiemmin Leonardo da Vinkki - blogin voisämpylöitä vuokaan ja päätin käyttää tätä sämpyläpohjaa juustosämpylöihin. Näistä tuli kyllä omia lemppari juustosämpylöitä! Ihanan pehmeitä kuten juustosämpylän kuuluu olla ja mikä parasta, juusto maistuu näissä kunnolla ja cheddarjuustosta tulee kaunis väri sämpylöihin.
10 kpl
* 4 dl kädenlämpöistä vettä
* 1 rkl sokeria
* 1 pss (7g) kuivahiivaa
* 1 rkl sokeria
* 1 pss (7g) kuivahiivaa
* 1 tl suolaa
* 8-9 dl vehnäjauhoja
* 25 g pehmeää voita
* 1 dl aito cheddar juustoa raastettuna
* 8-9 dl vehnäjauhoja
* 25 g pehmeää voita
* 1 dl aito cheddar juustoa raastettuna
Päälle
* voiteluun sulaa voita
* aito cheddar juustoa raastettuna
* voiteluun sulaa voita
* aito cheddar juustoa raastettuna
Laita kädenlämpöinen vesi, sokeri ja kuivahiiva kulhoon ja sekoita. Odota että hiiva kuohahtaa. Siinä menee n. 10 min.
Lisää suola ja jauhoja vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi ja juustoraaste. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on vielä pehmeää. Älä laita liikaa jauhoja.
Kohota liinan alla 30 min ajan.
Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi, kohota vielä liinan alla n. 10-15 min.
Voitele voilla ja ripottele päälle reilusti aito cheddar raastetta.
Paista 225c uunissa noin vartin verran. Kun laitat sämpylät uuniin, heitä uunin pohjalle perässä puolikas muumimukillinen vettä ja luukku äkkiä kiinni. Vesihöyry tekee sämpylöistä erityisen maukkaita.
Hiiva kuplimassa
Täytyypä kokeilla 🙂
VastaaPoistaKannattaa todella. Tuli ihan superherkkuja!
Poista