Karitsapappardelle

Seikun lammastilan karitsan sisäfilettä pakastimessa. Uusin Glorian ruoka ja viini lehti. Match made in heaven, koska lehdessä oli juurikin tähän hetkeen sopiva resepti. Juhlava karitsapasta pääsi heti kokeiluun, meillä kylläkin ihan maanantain arkipäivälliseksi - koska arki on juhlaa! Karitsan sisäfilee paistuu hetkessä ja oli täydellisen mureaa.
Seikun lammastilasta kannattaa muuten lukea lisää edellisestä kirjoituksestani. Lähilihaa parhaimmillaan!

Neljälle

* 300g karitsan sisäfileetä
* 1 tl suolaa
* 1/2 tl mustapippuria myllystä

Tomaattikastike
* 5 kypsää tomaattia
* 1 pieni sipuli
* 1 rosmariininoksa
* 1 rkl oliiviöljyä
* 2 tl punaista Harissa maustetahnaa
* 2 rkl pieniä kapriksia
* 2 tl sokeria
* 1/2 tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria myllystä
* 3/4 dl punaviiniä

Lisäksi
* 300g pappardellepastaa
* 1 l babypinaattia
* 150g ranskankermaa
* voita paistamiseen

Ota fileet huoneenlämpöön. Kiehauta vettä kiehuvaksi ja kaada vesi tomaattien päälle. 15 sekuntia riittää, kaada sitten vesi pois. Kuori tomaatit (kuori lähtee helposti). Poista kanta ja siemenet ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja rosmariininoksaa paistinpannulla oliiviöljyssä noin minuutin ajan. Lisää tomaatit, harissa, kaprikset, suola, sokeri ja pippuri. Paista minuutin verran. Lisää punaviini ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min ajan. Poista rosmariini.

Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa paista fileet kuumassa voissa kauttaaltaan, yhteensä n. 2 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Kietaise folioon vetäytymään. Oma fileeni oli tänään sen verran pieni, että pilkoin sen valmiiksi paloiksi ja paistoin nopeasti. Paista babypinaatti samassa voissa, samalla pannulla lihan vetäytyessä.

Yhdistä valutettu Pasta, kastike ja pinaatti. Viipaloi tai laita fileet päälle. Viimeistele ruoka ranskankermalla. 

Kommentit

Suositut tekstit