Konvehtikakku


Vietän Itsenäisyyspäivän tänä vuonna apukokin mummon ja papan luona. Tuliaiseksi leivoin Yhteishyvän konvehtikakun. Ei sinivalkoinen kakku, mutta hyvää! Ja oiva vinkki myös joulupöytään. Kakku hieman kärsi kolmen tunnin auto matkasta, joten kuvat eivät kovin kauniita, mutta suosittelen silti kakkua. Mukavan raikas maku ja onhan nuo suklaakonvehdit vain hyviä!

Pohja
* 150g suklaacookies keksejä
* 50g voita 

Täyte
* 4 liivatelehteä
* 2dl kuohu- tai vispikermaa
* 3dl vaniljajogurttia
* 2 prk (a 200g) kinuskituorejuustoa
* 2 rkl sitruunamehua

* suklaakonvehteja 

Laita leivinpaperi 20-22cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään. 
Laita liivatelehdet kylmään veteen. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kinuskituorejuusto ja jogurtti. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen puristetut ja pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana massan joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin. 30 minuutin jälkeen painele konvehdit kakkuun ja nosta uudelleen jähmettymään. Anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tunnin ajan.

Kommentit

Suositut tekstit