Fenkolisosekeitto

Uusien reseptien kokeileminen on mielipuuhaani ja tänään tein Jamie Oliverin Vege kirjasta fenkolikeittoa. Mukavaa vaihtelua perinteisille kasvissosekeitoille.

Neljälle

* 4 fenkolia
* 2 sipulia
* 300g perunoita
* oliiviöljyä
* 2-3 dl vettä 
* 4 maalaisleipäviipaletta
* 20g parmesanjuustoa
* 6 dl täysmaitoa
* suolaa 
* mustapippuria 
* 100g babypinaattia

Laita uuni lämpiämään 180c. Pilko fenkolit, kuori ja pilko sipulit ja perunat. Laita pilkotut kasvikset laakeaan kattilaan, jossa on 1 rkl öljyä. Kuumenna hetki sekoitellen ja lisää vettä niin että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Älä laita liikaa vettä. Laita kansi päälle ja kypsennä 10 min. Ota kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä 10 min. 

Leikkaa kasvisten kypsyessä leivät kuutioiksi. Valuta päälle öljyä ja parmesan päälle. Paista krutonkeja uunissa n. 20-25 min tai kunnes ne ovat kulla ruskeita ja rapeita.

Lisää maito kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele 2/3 keitosta lautasille ja lisää pinaatti jäljellä olevan keiton joukkoon. Soseuta. Lisää vihreä keitto kulhoihin ja tarjoa krutonkien kera. 

Kommentit

Suositut tekstit