Punajuuri-vuohenjuustorisotto

Glorian ruoka ja viini lehden punajuuri-vuohenjuustoresepti pomppasi silmääni heti kun kyseinen lehti ilmestyi. Koska rakastan punajuuria. Rakastan vuohenjuustoa. Rakastan hyvää risottoa. Tämä resepti pääsi siis testiin nyt lopulta ja kyllähän tämä hyvin toimi. Punajuuren makua ehkä tuon lisää ensi kerralla paahtamalla vaikkapa muutaman punajuurilohkon valmiin risoton sekaan.

Neljälle

* 1 pieni punajuuri (1/2 dl raastettuna) 
* 1 l kasvislientä 
* 2-3 valkosipulinkynttä 
* 2 rkl tuoretta rosmariinia 
* 2 rkl oliiviöljyä
* 3 dl risottoriisiä
* 2 dl punaviiniä
* 1 dl parmesan juustoa

Lisäksi 
* 1 pkt (200g) pehmeää vuohenjuustoa
* 2 dl tummia viinirypäleitä
* 1 dl pistaasipähkinöitä

Kuori ja raasta punajuuri. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Hienonna rosmariini. 
Pilko valmiiksi myös viinirypäleet, vuohenjuusto ja kuori pistaasipähkinät.

Kuumenna kasvisliemi ja lisää siihen raastettu punajuuri. Pidä liemi lämpimänä. Laita pannulle kuumaan oliiviöljyyn pilkottu valkosipuli sekä rosmariini, kuumenna 1 minuutin ajan. Lisää koko ajan sekoittaen riisi ja kuullota hetki. Lisää viini voimakkaasti sekoittaen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvispunajuurilientä kauhallinen kerrallaan, sekoittele koko ajan. Lisää aika uusi kauhallinen kun edellinen on imeytynyt. Tähän menee aikaa noin 20-25 min. Risotto on valmis kun riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Jätä risotto vähän löysäksi. Sekoita lopuksi joukkoon parmesanjuusto.

Nosta risotto tarjoilulautasille ja laita päälle vuohenjuustoa, viinirypäleitä ja pistaasipähkinät. Syö heti, syöjä odottaa risottoa - risotto ei syöjäänsä. 

Kommentit

Suositut tekstit