Kesäkurpitsa-gnocchipannu

Kun näin tämän reseptin 7/2019 Glorian ruoka ja viini lehdessä, se jäi heti mieleen reseptinä mikä pitää joskus tehdä. No, ei mennyt kuin melkein vuosi, mutta nyt tein ja teen uudestaankin. Alkuperäisessä ohjeessa on tuoreita kantarelleja, joita ei nyt ole tarjolla. Käytin sen sijaan siitakesieniä ja yhdistelmä toimi loistavasti. 
Gnocchit löydät samasta hyllystä kuin tuorepastat. 

Neljälle

* 1 kesäkurpitsa
* 1/2 l kantarelleja tai siitakesieniä
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 sitruuna
* 50g parmesaania 
* 1 + 1 rkl öljyä
* 50g voita 
* 1 kg gnoccheja (valmiina kaupasta) 
* 100g baby-pinaattia 
* suolaa ja mustapippuria

Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puoliympyrän muotoisiksi kiekoiksi. Puhdista sienet, revi tarvittaessa kahtia isommat. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta sitruunankuori. Raasta myös parmesaani.

Kuumenna kasarissa 1 rkl öljyä ja ruskista siinä rauhassa kesäkurpitsakiekot. Siirrä lautaselle, lisää oljyä ja paista sienet kypsiksi.

Kuumenna iso kattilallinen vettä ja lisää gnocchit kiehuvaan veteen. Laita voi pannulle sulamaan ja odota kunnes vaahtoaminen lakkaa. Kun gnocchit nousevat pintaan (tämä tapahtuu nopeasti kiehuvassa vedessä), nosta me reikäkauhalla pannuun voin joukkoon. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori ja ruskista gnocchit kauniiksi. Lisää kesäkurpitsat, sienet ja pinaatti. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaaniraasteen kera. 


Kommentit

Suositut tekstit