Dalgona-kahvi

Etelä-korealainen Dalgona-kahvi on villinnyt kahvin ystävät ja blogit ympäri maailman. Olihan tätä pakko itsekin kokeilla ja tästä tuli oma suosikki kesään. Helpolla tosi hyvää jää kahvia! Juoman erikoisuus on pinnalle tehtävä kermaisen kuohkea ja makea kahvivaahto, joka syntyy kolmesta raaka-aineesta: pikakahvijauheesta, sokerista ja vedestä. Voit laittaa vaahdon kuuman tai kylmän maidon päälle.
Vaahto ei kuulemma onnistu ihan kaikista murukahveista, mutta ainakin oma nescafe kulta toimi hyvin. Mokkaversion saat vaihtamalla 0,5 rkl kahvista kaakaojauheeseen ja vaahdon voi myös maustaa lakritsijauheella.

1 iso lasillinen 

* 2 rkl pikakahvijauhetta (murukahvia) 
* 2 rkl sokeria
* 2 rkl kiehuvaa vettä 

* lasiin pohjalle reilusti kuumaa tai kylmää maitoa (ja jääpaloja) 

Laita pikakahvijauhe, sokeri ja kiehuva vesi kapeahkoon vatkauskulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia kunnes saat aikaiseksi vaaleaa, marenkimaista vaahtoa.
Kaada maito lasiin ja lusikoi dalgona-vaahto päälle. On tärkeää että sekoittelet vaahdon maidon sekaan, pelkkä vaahto on vahvaa ja maistuu kitkerältä. Mutta kun saat sen sekaisin, edessäsi on lasi herkullista kahvia. 

Kommentit

Suositut tekstit