Pannarimurot

Maku-lehden sivuilla törmäsin ihaniin pannarimuroihin ja niitä oli pakko päästä kokeilemaan nyt kiireettömänä sunnuntaiaamuna. Näistä tuli kyllä tosi hyviä, apukokki huokaili aamiaispöydässä että nämä ovat täydellisiä.
Minulla ei ollut kaurajauhoja, joten tein minipannarit kokonaan vehnäjauhoon. Kauramaitoa käytin kuten ohjeessa. Tätäkin löytyi muuten purkillinen Sastamalan kaupungin oppilaiden ruokakassista jos et ole vielä käyttänyt. Huom; tarvitset valmistamiseen pursotinpussin! 

3-4 hengelle 

* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 dl kaurajauhoja (tai korvaa vehnäjauholla) 
* 2 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria 
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 tl kardemummaa
* 3 dl kaurajuomaa (tai maitoa) 
* 1 rkl rypsiöljyä

Tarvitset lisäksi pursotinpussin ja paistamiseen rypsiöljyä

* tarjoiluun tuoreita marjoja, banaania, pähkinöitä, vaahterasiirappia, paksua jugurttia tai mistä itse pidät! Apukokki söi hillon sokerin ja tuoreiden mansikoiden kera.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen kauramaito ja öljy. Laita taikina pursotinpussiin ja sulje se hyvin. Anna tekeentyä pieni hetki. Laita paistinpannulle öljyä ja leikkaa pursotinpussiin pieni reikä. Pidä pursotinpussia aika lailla vaaka-asennossa ja pursota pannulle pieniä, euron kokoisia muroja. Taikina on aika löysää, mutta itse löysin ekan epäonnistuneen pannullisen jälkeen (tuli aivan liian isoja ja nopeasti taikina pannulle kun pidin pussia liian pystyssä) hyvän tekniikan tekemiseen. Pidä lämpö keskilämmöllä ja käännä muovipihdeillä tai lastalla kun pannari kuplii. Nämä valmistuvat nopeasti, älä polta äläkä pidä pannua liian kuumalla.

Tarjoile heti haluamiesi täytteiden kera. 

Kommentit

Suositut tekstit