Omena-luumukaurapaistos
Omenakaurapaistos on ihana klassikko. Toimii vuodesta toiseen. Sitä on kuitenkin myös kiva vähän versioida. Vaahtiksessa on ohje banaani-raparperipaistokseen ja nyt lisäsin tummia luumuja omenoiden sekaan. Nam.
Tein paistosta vain itselleni eli ohjeesta syntyi kaksi halkaisijaltaan 13,5 cm vuoallista. Tuplaa, triplaa, viisinkertaista ohje jos syöjiä on enemmän.
Kahdelle
* 3 kotimaista omenaa
* 2-3 tummaa luumua
* 75g voita
* 0,5 dl fariini- tai muscovadosokeria
* 1 rkl sokeria
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 3 dl kaurahiutaleita
* Voita, öljyä tai vuokasprayta vuokien voiteluun
* Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Pilko omenat ja luumut kuutioiksi. Voitele vuoka/vuoat. Sulata voi. Sekoita sillä välin keskenään sokerit, vehnäjauho ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin voin joukkoon.
Laita omena- ja luumulohkot vuokaan ja lusikoi päälle reilusti kauraseosta.
Paista 225c uunissa noin 20 min. Paistos on valmis kun pinta on kauniin ruskea, mutta ei liian tumma.
Kommentit
Lähetä kommentti