Banaani-kolakakku

Linda Lomelinon ohjeet eivät petä, mitä täytekakkuihin tulee. Pidin jokin aika sitten Mary Kay ihonhoitokutsut ja siellä tarjoilin naisille tätä maistuvaa kakkua. Ja lopun saivat työkaverit herkuteltavaksi. Kakku sai paljon kehuja ja itse pidin tosi paljon simppelistä, mutta täyteläisestä makumaailmasta. Kola ja banaani, ihana maku pari ja mehevä kakku.

8-10 todella isoa kakkupalaa, riittää isommallekin porukalle jos muuta tarjottavaa

Kolakastike

* 2,5 dl kuohukermaa
* 2 dl sokeria 
* 30g voita

Banaanikakkupohja

* 2 dl vaaleaa muscovadosokeria
* 2 dl sokeria
* 100g huoneenlämpöistä voita
* 2 isoa munaa
* 6 dl vehnäjauhoja 
* 1 tl soodaa
* 2 suurta, kypsää banaania
* 2,5 dl maitoa

Kolakuorrute

* 150g huoneenlämpöistä voita
* 200g Philadelphia maustamaton tuorejuustoa
* 3,5 dl tomusokeria
* 1 dl kolakastiketta

Karamelli 
* 1 dl sokeria

Valmista ensin kolakastike. Kuumenna kerma varovasti pienessä kattilassa. Kumoa sokeri toiseen kattilaan ja kuumenna sitä keskilämmöllä. Älä sekoita! Kun sokeri alkaa sulaa ja tummua reunoilta, siirtele sitä varovasti lusikalla reunoilta keskelle päin, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna kattilan olla levyllä, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Varo, ettei sokeri pala. Lisää kerma hiljalleen, sillä se saattaa kuohahtaa voimakkaasti. Sekoita varovasti, lisää voi ja sekoita vielä hiukan. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada puhtaaseen tölkkiin tai astiaan.

Tee sitten banaanikakkupohja. Kuumenna uuni 160c. Voitele ja jauhota kaksi pientä kakkuvuoka, joiden halkaisija on n. 15 cm. Itsellä on 18cm vuoat. 
Vatkaa muscovadosokeri, sokeri ja voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, siivilöi muiden aineiden joukkoon. Soseuta banaanit ja sekoita seos maitoon. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikinaa tasaisesti molempiin kakkuvuokiin. Kaada 1/2 dl kolakastiketta kumpaankin vuokaan ja sekoita lusikalla taikinaan.
Paista pohjia 60-65 min, kokeile kypsyyttä tikulla. 

Kun pohjat ovat jäähtyneet, valmista kolakuorrute vatkaamalla voi vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi, paksuksi seokseksi. Lisää kolakastike ja pane kuorrute jääkaappiin 15 min ajaksi, jos se tuntuu liian löysältä. 

Karamellia varten sulata sokeri kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on kullanruskeaa. Kumia sokeri leivinpaperin päälle pellille ja levitä nopeasti ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja murra paloiksi. 

Kokoa kakku leikkaamalla pohjat kahtia neljäksi kakkupohjaksi. Laita pohjalevy kakkuvadille ja levitä päälle ohut, tasainen kerros kolakuorrutetta. Toista, kunnes olet käyttänyt 3 pohjalevyä. Pane päällimmäiseksi viimeinen pohja leikkauspinta alaspäin. Levitä kakun reunoille ja päälle ohut kerros kolakastiketta ja pursota pieni määrä ruusukkeita koristeeksi. Koristele karamellilla. 

Kommentit

Suositut tekstit