Lakritsimutakakku
Tällä ohjeella teen aina itse mutakakun ja samaan ohjeeseen raakalakritsijauhetta lisäämällä saat herkullista lakumutakakkua. Mutakakun ohjeen olen alunperin ottanut Olivia lehden Täydellinen ohje-kirjasta.
10 palaa
* 150g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 60%, mutta alle 70% jotta maku ei ole liian karvas
* 150g voita
* 2 rkl baileysia (jos et käytä tuplaa kahvin määrä)
* 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
* 2 rkl raakalakritsijauhetta (jos et käytä, laita 3 rkl kaakaojauhetta)
* 2 rkl vahvaa kahvia
* 1 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/4 tl suolaa
* 2 dl tummaa muscovadosokeria
* 3 kananmunaa
* tomusokeria koristeluun halutessasi tai lakujauhetta
Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa miedolla lämmöllä melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä; sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.
Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen baileys, kaakaojauhe, raakalakritsijauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää suklaaseoksen johtoon.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22cm). Paista 200c uunissa keskitasolla n. 20-25 min. Jos käytät isompaa vuokaa, kakku kypsyy nopeammin koska se on matalampi. Älä kypsennä liikaa, kakun kuuluu olla sisältä kostea. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti