Maailman paras parsarisotto

Nyt kyllä iso kiitos Hannalle @soppahanna tästä parsarisoton reseptistä. Monesti olen parsarisottoa tehnyt, mutta en kyllä ikinä ennen näin hyvää. Eli ei tämän voi kun nimetä maailman parhaaksi parsarisotoksi. Ja nyt sitä kannattaa tehdä, koska alkaa olla taas tankoparsojen sesonkiaikaa ja kaupan hyllyt notkuvat ihania parsanippuja.


Neljälle

* 500g vihreää tankoparsaa (1 iso puntti)

* 25g voita

* 1/2 dl kermaa

* n. 1 tl sitruunamehua

* 1  sipuli

* kunnon loraus oliiviöljyä

* 3 dl risottoriisiä

* 2 dl valkoviiniä

* n. 7 dl kasvislientä

* 1 sitruunan raastettu, keltainen kuori

* 1 dl basilikaa hienonnettuna

* muutama mintun lehti hienonnettuna

* 1 dl pecorino-juustoa raastettuna

* suolaa

* mustapippuria

* päälle vielä hieman pecorinoa ja yrttejä


Valmista ensin parsapyree. Leikkaa tai napsauta parsoista puiseva tyvi pois. Leikkaa parsat paloiksi ja laita reilut puolet varsipaloista kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Siivilöi ja lisää joukkoon kerma ja voi. Surauta sileäksi sauvasekoittimiella ja mausta pyree sitruunamehulla. Jätä sivuun odottelemaan.

Valmista risotto. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös yrtir, raasta sitruunankuori ja pecorino. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Kuumenna reilu loraus öljyä kasarissa ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Lisää riisit ja kuullota sekoittaen kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada sekaan valkoviini ja sekoittele. Anna imeytyä kokonaan riisiin. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, lähes koko ajan sekoitellen ja lisää nestettä sitä mukaa kun edellinen on imeytynyt. Riisin tulee jäädä al dente, eli pehmeäksi, mutta hieman purutuntumaa silti. Älä kypsennä puuroksi asti.

Kun kasvislientä on jäljennä enää vähän, ota esiin toinen paistinpannu ja paista loput parsat nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Jätä ne mukavan napakoiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää valmiin risoton joukkoon parsapyree, yrtit, sitruunankuori ja pecorinoraaste. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Jaa risotto heti lautasille ja asettele päälle paistetut parsat. Viimeistele annokset vielä raastetulla pecorinolla ja yrtinlehdillä.





Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit