Uunilohitortillat

Ystävät kylässä on aina hyvä tekosyy kokeilla jotain uutta. Päätin kokeilla Gloria ruoka ja viini lehden ohjetta ja tein itse tortillaletut hyväksi havaitulla Vappu Pimiän ohjeella.
Mukavan raikkaita lohi tortilloja ja uudet vähän erilaiset makuyhdistelmä on aina enemmän kuin jeppis.

Neljälle

* 600g lohifileetä
* 2 tl juustokuminaa
* 1 tl suolaa

Sitrussalsa
* 1 verigreippi
* 2 appelsiinia
* 1/2 punasipulia
* 1-2 chilipalkoa
* 2 rkl limen mehua
* 1 tl sokeria
* ripaus suolaa

Kaalisalaatti
* n. 500g valkokaalia
* 2 rkl limen mehua
* 1 tl sokeria
* ripaus suolaa

Lisäksi
* 2 avocadoa
* 2 limeä
* 2 dl ranskankermaa
* 1 ruukku korianteria
* 12 pientä maissitortillaa

Kypsennä lohi. Ripottele fileen päälle suola ja juustokumina ja paista 200c uunissa 15-20 min lohen paksuudesta riippuen.

Tee salsa. Kuori greippi ja appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi terävällä veitsellä. Kuutioi lohkot. Hienonna punasipuli ja chili, purista limen mehu. Sekoita ainekset keskenään ja mausta sokerilla ja suolalla.

Tee kaalisalaatti viipaloimalla kaali tosi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita limen mehu, sokeri ja suola joukkoon.

Kuori avokadot ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa limet lohkoiksi. Kuumenna tortillat ja täytä ne ranskankermalla, lohella, saksalla, kaalilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limen mehua.

Kommentit

Suositut tekstit