Puurosämpylät

Joskus tulee keitettyä liikaa puuroa aamupalaksi, jos syöjiä on enemmän kuin minä ja apukokki. Ja joskus sitä kannattaa tehdä vähän ylimääräistä. Koska puurosämpylät ovat ihanan pehmoisia ja maukkaita ja helppo tehdä.

Muokkaa taikinan määrää sen mukaan, paljon puuroa sinulla jäi yli. Minulla normaali jämäpuuro on n. 3dl, joten ohje sille määrälle. Tästä määrästä tulee n. 8 sämpylää. Ohje napattu Myllyn parhaat sivustolta. 

* 3 dl kaurapuuroa
* 1,5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
* 25g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 1 rkl hunajaa
* 5-6 dl hiivaleipäjauhoja
* 0,25 dl rypsiöljyä

Voiteluun maitoa, päälle kauraleseitä tai vaikkapa kurpitsansiemeniä. 

Laita kaurapuuro ja jogurtti/piimä kulhoon ja kuumenna mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hyvin ja liuota hiiva joukkoon. Lisää puuhaarukalla vatkaten suola ja hunaja sekä vähitellen jauhoja. Lisää loppuvaiheessa öljy. Taikina saa jäädä löysähköksi. Laita liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi. 

Nostele kohonneesta taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle kauhalla taikinaa, sämpylöitä tulee näin erityisen kuohkeita kun et suotta vaivaa niitä. 
Kohota pellillä liinan alla 15 min. Laita uuni kuumenemaan 225c. 
Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja laita halutessasi päälle leseitä, siemeniä tms. 

Nämä sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina, vielä vähän lämpöisinä. 


Kommentit

Suositut tekstit