Nduja-pizza grillissä
Olen lukenut useasti Ndujasta, eli tulisesta makkaratahnasta, jota on kehuttu joka puolella. Tällä viikolla vihdoin pääsin testaamaan grillissä Nduja-pizzaa ja ei jää kyllä viimeiseksi kerraksi. Tämä oma versioni oli kyllä ihan täydellistä! En taida muuttaa mitään kun Nduja-pizzaa teen seuraavan kerran. Ndujaa löydät hyvin varustelluista kaupoista. Omani ostin Sastamalan Citymarketista.
Pizzapohja
* 25g hiivaa
* 2,5dl vettä
* 1/2 tl suolaa
* 2 rkl öljyä
* 6 dl pizzavehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi yleiskoneella, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi pizzapohjiksi yksi kerrallaan juuri ennen grilliin menoa.
Täyte:
* reilu 1/2 prk Ndujaa
* muutama pepperonimakkarasiivu
* tuoretta ananasta
* buffalomozzarellaa
Laita pizzakivi kylmään grilliin kuumenemaan. Kuumenna grilli noin 250c. Paista yksi pizza kerrallaan kuumassa grillissä muutaman minuutin ajan pizzakiven päällä. Laita pohjan päälle reilusti Ndujaa, tuoretta ananasta, muutama pepperoni ja buffalomozzarellaa.
Muista että hyvä grillipizza on täytemäärältään hillitty, paksu pizza ei kypsy hyvin.
Nauti. On meinaan hyvää.
Kommentit
Lähetä kommentti