Kolmen suklaan tiikerikakku

Meillä kotona kaikki rakastavat tiikerikakkua. Ja koska on kiva olla vähän "Master Chef", tiikerikakusta piti tehdä vaatekutsuille vähän normaalia tiikerikakkua suklaisempi versio. Bongasin tämän ohjeen Kotivinkin sivuilta ja olikin kyllä ihanan suklainen kakku tällä ohjeella. Tyydyttää makean nälän aivan varmasti! Kakusta riittää tämän takia isommallekin porukalle. 

Yksi kakku, n. 20 annosta

Taikina:

* 6 dl vehnäjauhoa

* 4 dl sokeria

* 4 tl leivinjauhetta

* 3 tl vaniljasokeria

* 200g voita

* 4 munaa

* 1,5 dl maitoa

Raidat:

* 100g valkosuklaata

* 100g maitosuklaata

* 100g tummaa suklaata

* 1 rkl kaakaojauhetta

Ohje:

Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka (n. 2,5l). Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita taikinana kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Jäähdytä. Lisää munat ja maito jäähtyneeseen voihin. Sekoita hyvin. Siivilöi kuivat aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Laita suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen (n. 20-30 sekunnin pätkissä). Lisää sulatettuun tummaan suklaaseen lusikallinen kaakaojauhetta. Sekoita sulatetut suklaan kolmen taikinan joukkoon.

Kaada vuokaan pohjimmaiseksi maitosuklaalla maustettu taikina, sitten valkosuklaalla ja lopuksi tummalla suklaalla maustettu. 

Paista kakkua uunin alatasolla noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se sitten tarjoiluvadille.









TULOSTA

Kommentit

Suositut tekstit