Luumuboston
Jääkaapista löytyi vielä tuoreita, kotimaisia luumuja ja halusin kokeilla miten ne sopivat pullaan. Ja sopivathan ne! Kirpeyttä tasapainottamaan lisäsin pullaan vaniljakreemiä sekä vähän kanelia. Aikasta makoisaa pullaa tuli vaikka itse sanonkin.
Pullataikina:
* 2,5 dl maitoa
* 25g tuorehiivaa
* 1 dl sokeria
* 1 tl kardemummaa
* 1 tl suolaa
* n. 6 dl vehnäjauhoja
* 100g sulatettua voita
Väliin:
* 1,5 dl vaniljakreemiä (itse tein vaniljakreemijauheesta ja maidosta)
* 15 pientä luumua
* ripaus kanelia
Voiteluun 1 muna tai esim. maitoa
* päälle mantelilastuja
Valmista ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää joukkoon vähitellen alustaen jauhot ja loppuvaiheessa sulatettu voi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi (n.45 min). Valmista vaniljakreemi jääkaappiin odottelemaan ja pilko luumut. Voitele irtopohjavuoan (n. 24 cm halkaisija) reunat ja laita pohjaan leivinpaperi.
Kauli kohonnut pullataikina levyksi jauhotetulle alustalle korvapuustien valmistamisen tapaan ja levitä päälle vaniljakreemi sekä pilkotut luumut. Ripottele päälle vähän kanelia. Rullaa pulla ja leikkaa paloiksi. Nosta vuokaan palat vieretysten leikkauspinta ylöspäin käännettynä. Kohota vielä liinan alla n. 20 minuutin ajan. Voitele ja ripottele päälle mantelilastut. Paista 175c uunissa keskitasolla noin 30 minuutin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti