Luumupiirakka

Saimme ihania, kotimaisia luumuja ison ämpärillisen ja päätin loihtia niistä sunnuntaina piirakan kahvipöytään. Tosi hyvää tuli tällä Perinneruokaa prkle ohjeella. Makeista luumuista tulee kirpsakoita kypsyessään joten täydellistä piirakka on vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera nautittuna.

* 400g tuoreita luumuja
* 100g voita
* 1,5 dl fariinisokeria (itse käytin tummaa muscovadosokeria, toimi sekin!) 
* 2 kananmunaa
* 2,5dl vehnäjauhoja
* 1tl leivinjauhetta
* 1tl vaniljasokeria
* 1 tl kardemummaa
* 0,5dl maitoa 

Vatkaa pehmeä voi ja fariini-/ tumma muscovadosokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Halkaise luumut, poista kivet. 
Voitele n. 24cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja levitä taikina vuokaan. Laita luumuviipaleet taikinan pinnalle ja ripottele päälle mantelilastuja. 

Paista 175c uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki. 

Kommentit

Suositut tekstit