Nyhtökaura-gnocchipaistos

Somessa törmäsin tähän Chocochilin ohjeeseen, johon oli käytetty nyhtökauraa ja perunagnoccheja. Niin moni ohjetta hehkutti, että pakko oli kokeilla ja tämä oli kyllä ihan todella todella hyvää. Aiotaan testata myös lasten kanssa. Alkuperäinen ohje oli täysin vegaaninen, mutta me kun emme ole vegaaneja - käytimme maitopohjaisia tuotteita. Jos haluat ohjeesta vegaanisen, käytä kaurakermaa ja vegaanista juustoraastetta. 

Jos gnocchit ovat vieras juttu, löydät ne kaupasta joko pastahyllystä (Rummo) tai tuorepastan vierestä kylmähyllystä.

Iso pannullinen 

* 1 sipuli
* 1 yksikyntinen valkosipuli
* 1 rkl öljyä
* 1 pkt tomaattinyhtökauraa
* 1 prk tomaattimurskaa
* 1 prk Arrabbiata pestoa (esim. Pirkka, pesto on hieman tulista eli jos inhoat pientä potkua ruoassa valitse toinen punainen pesto. Omaan makuun tämä Arrabbiata ruokaan täydellinen) 
* 1 dl vettä
* 1 pss (500g) perunagnoccheja 
* 1 ruukku basilikaa
* 2 dl ruokakermaa
* 150g juustoraastetta 

Kuumenna uuni 200c. Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä uuninkestävässä paistokasarissa (jos sellaista sinulla ei ole, siirrä ruoka ennen uuniin juustokuorrutteen laittamista uunivuokaan). Lisää tomaattinyhtökaura, tomaattimurska, pesto ja vesi. Kiehauta. Lisää gnocchit ja puolet basilikasta. Sekoita hetki. Sekoita keskenään kerma ja juustoraaste ja lisää nokareina seoksen päälle. Nosta uuniin noin 20 minuutin ajaksi. Lisää kypsän vuoan päälle vielä loput basilikasta.

Kommentit

Suositut tekstit