Bataatti-linssipata

Minun on pitänyt päivittää tämä resepti blogiin jo aikoja sitten, mutta viime kesä, syksy ja talvi on ollut niin kiireinen että blogin päivittäminen on jäänyt muiden arjen kiireiden alle. Tämä herkkuresepti on Glorian ruoka ja viini lehdestä nimellä Laskiaispata. Todella hyvää ja maukasta ja sain kunnian tehdä tätä rakkaan ystäväni 40-vuotisjuhliin. Nautin padan itse naan-leivän, korianterin ja turkkilaisen jugurtin kera.

4-6:lle

* 1 bataatti (n.700-800g)
* 1 sipuli
* 3 valkosipulinkynttä 
* 2 tl tuoretta inkivääriä
* 1 rkl kurkumaa
* 2 tl garam masalaa
* 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
* 2 rkl öljyä
* 2 tl suolaa
* 2 prk (à 400g) kookosmaitoa
* n.3 dl vettä
* 2 dl kuivattuja, keltaisia linssejä
* 100g pakastettua kokonaista lehtipinaattia
* 1 limetin mehu

Lisäksi: turkkilainen jogurtti, korianteri, naan-leipä

Kuori ja leikkaa bataatti n. 2 × 2cm:n kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paista padassa bataattikuutioita, sipuleita, inkivääriä ja mausteita öljyssä 2-3 min.

Lisää suola ja kookosmaito. Huuhtele purkit vedellä ja lisää pataan. Keitä keskilämmöllä kannen alla n.10 min. 

Huuhtele linssit tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit pataan ja jatka kypsentämistä kannen alla n. 15-20 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoittele välillä.

Lisää jäinen lehtipinaatti pataan ja kuumenna. Purista limetin mehu joukkoon. 

Nauti lisukkeiden kanssa.

Kommentit

  1. Mun yksi lempiruokia ❤️ Kiitos Henna reseptistä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit