Helpot Runebergintortut
Itse en ole Runebergin torttujen suuri ystävä. Tai itseasiassa en pidä oikeastaan ollenkaan kahviloissa ja kaupoissa myytävistä Runebergeista. Olen tällä isosiskoni keittokirjakätköjen ohjeella tehnyt kotiini "ruunarit" jo monia vuosia ja näitä voisin syödä vaikka kuinka paljon... Ja maistuvat perheen pienimmillekkin. Kokeile ihmeessä!
12-14 kpl
* 150g voita
* 1,5 dl sokeria
* 2 munaa
* 2 dl mantelijauhetta
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1,5 dl sokeria
* 2 munaa
* 2 dl mantelijauhetta
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* päälle ja sisälle vadelmamarmeladia
* sokerikuorrutetta
* sokerikuorrutetta
Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Laita pienet muffinssivuoat muffinssipeltiin. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paina sormella syvennys tortun keskelle ja täytä se vadelmamarmeladilla.
Paista 200c uunissa 12-15 min.
Paista 200c uunissa 12-15 min.
Koristele jäähtyneet tortut vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.
Helppoja tehdä ja hyviä. ☺
VastaaPoista