Täydellinen Janssonin kiusaus

Juttelin tällä viikolla ystävieni kanssa ja puheeksi nousivat yökötystä herättävät kouluruokamuistot. Mansikkavaahtis päätti vastata haasteeseen ja tehdä ikävistä muistoista uusia, onnistuneita makuelämyksiä. Lähiaikoina tiedossa siis esimerkiksi tillilihaa ja kanaviillokkia. 

Janssonin kiusaus on ruoka, josta kuulee usein puhuttavan negatiiviseen sävyyn. Enkä ymmärrä miksi. Jansson on ihan supermaukasta ja kylkisiivulisäys tekee tästä Janssonista ihan taivaallisen hyvää arkiruokaa. Sellaista jota tekee mieli ottaa vielä vähän lisää vaikka maha onkin jo ihan täysi. Vaikka ajattelisit Janssonista mitä, anna sille uusi mahdollisuus tämän ohjeen myötä!

Ehdoton lisäke Janssonin seuraksi on etikkapunajuuriviipaleet.

Voit oikaista reseptissä käyttämällä valmista perunasipulisekoitusta pakasteesta, mutta jos vain suinkin aika sallii - käytä tuoreita perunoita ja sipulia. Maku on aivan eri.
Ruoka ei kaipaa lisättyä suolaa, janssonin fileissä jo itsessään sen verran suolaa.






4-6:lle

* 1,5 kg perunoita
* 1 sipuli
* mustapippuria
* 1 prk Janssonin fileitä (Pirkka) 
* n. 400g possun kylkisiivuja
* 4 dl ruokakermaa
* 1 rlk janssonin fileepurkista lientä
* hieman öljyä vuoan voiteluun

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Voitele uunivuoka kevyesti. Lado puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Ripottele sipulisilppu päälle ja rouhaise vähän mustapippuria näiden päälle. 
Pilko Janssonin fileet pieniksi ja ripottele uunivuokaan tasaisesti. Itse jätin yhden fileen käyttämättä purkista ja siinä oli sopiva määrä. Ota 2 possun kylkisiivuviipaletta ja pieni ne janssonin tapaan vuokaan. Lisää päälle loput perunaviipaleet. 
Sekoita kermaan 1 rkl janssonpurkin lientä. Kaada kermaliemiseos vuokaan. Lisää vielä päälle puoliksi halkaistut kylkiviipaleet.

Paista 175c uunissa 50min - 1 h kunnes perunat ovat haarukalla kokeiltuna täysin pehmeitä 
ja possun kylkipalat kullanruskeita ja rapsakoita.


Kommentit

Suositut tekstit