Punajuuri-leipäjuustosalaatti

Tuoreet punajuuret ovat taivaallisia. Käytän niitä aika paljon ruoanlaitossa kuten olette ehkä huomanneet reseptejäni seuratessa. Punajuuri sopii makupariksi yllättävän monen asian ja etenkin juuston kanssa. Vuohenjuusto on ehkä se tutuin makupari, mutta myös leipäjuusto sopii punajuuren kanssa täydellisesti. Tässä ihana salaatti kevyemmäksi lounaaksi tai alkuruoaksi. 

Ohje Master chef Suomi voittajan, Joonas Hämäläisen, kirjasta. Kuten Joonaskin toteaa: "Suolapedillä hitaasti paahdetut punajuuret yhdistettynä perinteiseen leipäjuustoon ja makeaan hunajavinaigretteen muodostavat maukkaan kokonaisuuden".


Punajuuret matkalla uuniin

Kahdelle lounaaksi, neljälle alkupalaksi

* 6-8 punajuurta koosta riippuen
* karkeaa merisuolaa
* 200g leipäjuustoa
* 1 ruukku villirucolaa
* 1 dl cashewpähkinöitä

Hunajavinaigrette

* 2 rkl juoksevaa hunajaa
* ½ dl valkoviinietikkaa
* 3/4 dl oliiviöljyä
* 1 tl dijon-sinappia
* suolaa
* mustapippuria

Tee uunivuokaan karkeasta merisuolasta noin sentin paksuinen peti. Pese punajuuret huolellisesti ja laita suolapedille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä hetki, kuori ja leikkaa punajuuret neljään osaan. Kuori irtoaa helposti kypsästä punajuuresta.

Paahda punajuurten kypsyessä kuivalla pannulla cashewpähkinät. Jäähdytä.
Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja kuivaa talouspaperilla. Paista se nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä juuri ennen tarjoilua.

Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään.

Asettele lautaselle punajuurilohkot, pähkinät, paistetut juustot ja villirucolaa.
Laita päälle vinaigrettea. Nauti.

Kommentit

Suositut tekstit