Rahkapannari

Jatketaas vielä rahkateemalla näin pääsiäisen kunniaksi. Pannukakut on suuri lempparini - minkä olette ehkä huomanneet. Mutta oletko kokeillut aiemmin pannukakkua, mihin tulee rahkaa?
 Jos et, suosittelen kokeilemaan. Hyvää! 

Ohjeen olen napannut Suomen paras leipomo-sarjastakin tutulta kondiittorimestarilta, 
Jenni Höijeriltä.





Uunipellillinen

* 5 kananmunaa
* 1 dl sokeria
* ripaus suolaa
* 1 prk rahkaa
* 1 tl vaniljasokeria
* 5 dl kevytmaitoa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 60g sulatettua voita

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa käsin sokeri joukkoon. Lisää ripaus suolaa. Sekoita rahka hyvin joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja maito. Sekoita taas hyvin. Lisää vehnäjauhot kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu voi. 
Kaada korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 210 asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Pannari on parhaimmillaan lämpimänä jäätelön/kermavaahdon ja marjojen kera.

Pannarin teossa hauskinta on seurata sen kohoilua uunissa :). Yleensä mitä korkeammat vuoret, sen parempi pannari tulossa.

Kommentit

Suositut tekstit