Italialainen hampurilanen

Namskis namskis... Grillikausi jatkui tänään sunnuntaina uusimman Glorian ruoka ja viini lehden innoittamana (yllätys yllätys). Heti ensimmäiseltä sivulta kokeiluun pääsi italialainen hampurilainen tomaatti-sipulisalsalla, persiljapestolla ja mozzarellalla höystettynä. Olipas maukasta!

Aloita hampurilaisten valmistus parmesaanisämpylöistä.




Neljälle hengelle tarvitset:
* 4 parmesansämpylää
* 4 jauhelihapihviä
* 2 pkt buffalomozzarellajuustoa
* tomaatti-sipulisalsaa
* persiljapestoa
* salaattia

Parmesaanisämpylät (8 kpl)

* 3 dl täysmaitoa
* 25g hiivaa
* 2 rkl sokeria
* ½ dl oliiviöljyä
* 1½ dl parmesan-juustoa raastettuna
* ½ tl suolaa
* n. 7 dl durum-vehnäjauhoja
* ½ dl maitoa voiteluun
* ½ dl parmesanjuustoa raasteena pinnalle

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, oliiviöljy, juustoraaste ja suola. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 45 minuutin ajan. 

Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Paina sämpylöitä hieman litteämmäksi ja kohota 30 minuuttia pellillä leivinliinan alla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Voitele sämpylät maidolla ja paista 12 min. Voitele uudelleen ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista vielä 2 minuuttia.

Tomaatti-sipulisalsa


* 2 isoa kypsää tomaattia
* 1 punainen tai vihreä kevätsipuli varsineen
* ½ sitruunan mehu
* ripaus suolaa ja sokeria

Pilko tomaatti ihan pieneksi, samoin sipuli. Mausta. 

Persiljapesto


* 2 ruukkua lehtipersiljaa
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 1/4 dl oliiviöljyä
* ½ tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria myllystä

Laita kaikki ainekset korkeaan, kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Jauhelihapihvit

* 400g naudan paistijauhelihaa
* suolaa
* mustapippuria

Muotoile seoksesta neljä pihviä ja grillaa ne grillissä kummaltakin puolelta kypsiksi. Liha saa jäädä aavistuksen punertavaksi keskeltä.
Grillaa pihvien jälkeen nopeasti myös parmesan-sämpylät grillissä leikkuupinta alaspäin.


Hampurilaisten kokoaminen

Sivele kevyesti grillatun parmesan-sämpylän pohja ja kansi persiljapestolla. Täytä sämpylät salaatilla, pihvilä, revityllä mozzarellajuustolla, tomaatti-sipulisalsalla ja valuta vielä noin ruokalusikallaninen persiljapestoa täytteiden päälle.
Ja sitten eikun ääntä kohti!

Kommentit

  1. Mun on pitänyt jo aiemmin kehua tätä reseptiä.Mahtavia makuja!Teen ehdottomasti tänä kesänä vielä monta kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että maku hiveli sinunkin makunystyröitäsi! Täälläkin tullaan tekemään useaan otteeseen tänä kesänä. Raikkaita makuja!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit