Pitaleivät

Kun olet kerran tehnyt itse pitaleipiä et enää koska osta niitä nahistuneita kumisia vehnälättyjä vakuumipakkauksessa...
Pitaleivät valmistuvat itse tehden yhdessä hujauksessa ja maku on ihana. Pitaleivät voi täyttää lähes millä tahansa. Oma lempparini kotona tehdessä on possunkyljestä, avokadosta ja fetatäytteestä tehty pita, jonka ohjeen muuten voisin laittaa lähiaikoina vaahtikseen :). Vappupäivänä meillä kokeiltiin ensimmäistä kertaa falafel-pitoja, joiden ohje kokonaisuudessaan tulossa blogiin huomenna.

Pitaleivät (6-8 kpl)

* 7,5 dl vehnäjauhoja
* 3 dl kädenlämpöistä vettä
* 25g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 1 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnolla ja nostata liinan alla puolisen tuntia. 
Pyöritä kohonneesta taikinasta palloja ja kaulitse ne jauhojen avulla 1-2 cm:n paksuisiksi pitaleiviksi. Laita ne jauhotetulle uunipellille. Kohota pellillä liinan alla vielä 30 minuutin ajan.

Paista kuumassa uunissa (250c) 5-8 minuutin ajan. Pitaleivät muodostavat uunissa noustessaan sisäänsä taskun, joten älä avaa uunia paiston aikana. Peitä uunista ottamisen jälkeen leivinliinalla niin kuori pehmenee. 

Kommentit

Suositut tekstit