Halloumisalaatti


Juhannukseeni on jo useampia vuosia kuulunut mansikka-halloumisalaatti, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti teen salaatin nektariineista. Mansikat kun ovat mielestäni kylmän kesän takia vielä niin kalliita, että ne eivät päädy juhannuksena ruokapöytäämme. Teen tätä herkkusalaattia sitten myöhemmin kesällä mansikoista, Jos sinulla ei ole mansikoita, voit siis grillata niiden tilalle nektaariinia tai persikkaa. Mansikoita ei kuulu grillata :). Tämä salaatti vie kielen mennessään. 
Pahoittelut kököstä kuvasta johon arjen kiiressä tuli vain heiteltyä halloumit päälle ;).

Maukasta keskikesän juhlaa!



* 1 ruukku lehtisalaattia
* ½ ruukkua rucolaa
* 3 rkl oliiviöljyä
* 1½ rkl balsamiviinietikkaa
* 1 valkosipulinkynsi
* ripaus suolahiutaleita
* puolikas kurkku
* n. 20 pientä kirsikkatomaattia
* kourallinen tuoreita mansikoita tai nopeasti grillattua nektariinia tai persikkaa
* 1 pkt maustamatonta halloumijuustoa
* ½- 1 rkl juoksevaa hunajaa

Pese salaatti ja rucola, kuivaa ja revi sopivan kokoisiksi.
Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balsamiviinietikka keskenään. Lisää pieneksi paloitellut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla. Lisää salaatti ja rucola ja pyöräytä ne astiassa kastikkeen kanssa. Nosta tarjoiluvadille.
Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit ja mansikat (tai lohko nektariinit, pyöräytä voisulassa ja grillaa kaunis pinta). Asettele salaattipedille. Leikkaa halloumijuusto noin ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi, grillaa niihin kaunis pinta. Nosta paistetut juustot salaatin päälle ja valuta vielä hunajaa viipaleille.

Kommentit

Suositut tekstit