Ruis-mustikkapuuro

Ulkona on ihan kamala kesämyrsky. Mikäs silloin mukavampaa kuin häärätä hellan ääressä ja sekoitella vaikkapa näin mustikka-aikana ihanaa puuroa aamu-, väli- tai iltapalaksi. Herkullista ja terveellistä. Jos pidät uunissa tehtävästä perinteisestä ruis-puolukkapuurosta, rakastut myös tähän. Tämän puuron voi valmistaa myös uunissa samalla ohjeella kuin ruis-puolukkapuuron vaihtaen vain puolukat mustikoihin. Nopeammin puuro valmistuu näin hellalla.


Neljälle

* 1 l vettä
* 5 dl mustikoita
* 3/4 dl sokeria
* ½ tl suolaa
* 3 dl ruisjauhoja

Laita kattilaan vesi, mustikat, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja lisää ruisjauhoja sekaan vähitellen koko ajan vispaten. Keittele miedolla lämmöllä hellalla 45min - 1 h. Sekoittele aina välillä, näin vältät ettei puuroon tule paakkuja. 
Nauti vielä lämpimänä, mutta hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai kunnon maitolorauksen kera. 
Maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. 

Kommentit

Suositut tekstit