Caesar-salaatti
Olimme noin viikko sitten Tampereen Rossossa syömässä ja miehelleni tarjoiltiin niin luokattoman huonoa caesar-salaattia, että oli pakko tehdä kotona muutaman päivän päästä oma versio, jotta ei jäänyt koko salaatista "huonoa mielikuvaa". Caesar-salaatti parhaimmillaan kun on todella maukas ja ruokaisa salaatti ja voin kyllä sanoa että tämä kotona tehty voitti Rosson salaatin 100-0.
Caesar-salaattiin voit käyttää kanan sijasta esim. jokiravun pyrstöjä tai katkarapuja.
Neljälle
* Romaine- ja frisee salaattia
* 4 palaa maalaisleipää tai ciabattaleipää
* 2 maustamatonta broilerin fileepihviä
* 8 siivua pekonia (voi jättää halutessa pois)
* 0,5 dl parmesanlastuja
* ½ sitruunan mehu
* ripaus mustapippuria
Kastike
* 0,75 dl hyvälaatuista majoneesia (esim. Hellmans)
* 1 dl parmesanjuustoa
* 1 rkl hyvää sinappia (esim. Dijon)
* 1 tl piparjuuritahnaa
* 4-5 anjovisfilettä, riippuen kuinka vahvan maun haluat kastikkeeseen
* 2 rkl kermaa
Leikkaa leipäsiivut kuutioiksi ja laita 200c uuniin noin 5-7 minuutin ajaksi kunnes ne ovat sopivan rapsakoita. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, pekonit valmistuvat samalla uunissa. Nosta kypsät pekonit valumaan talouspaperin päälle. Voit myös paistaa pekonit pannulla.
Laita tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella kaikki kastikkeen aineet keskenään tasaiseksi, sileäksi kastikkeeksi.
Ruskista maustamattomat kananfileet pannulla kypsiksi, mausta ripauksella suolaa.
Revi salaatit ronskeiksi paloiksi kulhoon, lisää leipäpalat. Sekoita käsin joukkoon kastike. Asettele annoslautasille. Lisää jokaiseen annokseen päälle parmesanjuustolastuja, pekoninpaloja sekä pirskottele päälle hieman sitruunanmehua ja mustapippuria.
Leikkaa kananfileet siivuiksi ja viimeistele annos niillä.
Syö heti niin salaatti ei pääse vettymään.
Kommentit
Lähetä kommentti