Peruna-banaanileipä

Tein tätä leipää menneinä vuosina usein ja nyt olin sen unohtanut hetkeksi. Jääkaapissa lojuva muussinjämä ja pari ylikypsää banaania saivat minut muistamaan taas tämän superherkullisen ja mehevän leivän ohjeen. Ohje alunperin Valiolta.
Arvatkaapa kuinka ihana tuoksu leijuu tällä hetkellä keittiössä?
Kuppi teetä ja leivän päälle voita ja juustoa. Kaikki on taas paljon paremmin.
 
2 leipää

* 5 dl maitoa
* 50g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 1 tl sokeria
* 3 keskikoista kypsää perunaa tai 2 dl perunamuussia
* 2 kypsää banaania
* n. 15 dl vehnäjauhoja
* 75g voita
 
Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää haarukalla soseutetut perunat (tai muussi) ja banaanit. Alusta mukaan jauhot ja sulatettu voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
 
Leivo taikinasta 2 leipää ja kohota niitä vielä hetki pellillä leivinliinan alla. Paista 200c noin 30 min. Kypsä leipä kumisee pohjasta ja on kauniin vaaleanruskea.

 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit