THE suklaakakku
Tämä kakku on suklaanystävän unelma. Jos rakastat suklaata ja kakkuja, tätä et yksinkertaisesti voi vastustaa. Slurps! Ohje luottolehdestäni, Glorian ruoka ja viini (1/2014).
10 hengelle
* 225g tummaa suklaata
* 150g voita
* 4 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 1 dl vehnäjauhoja
* 4 rkl kaakaojauhetta
* 1,5 tl leivinjauhetta
* 1 vaniljatangon siemenet
* 4 rkl ranskankermaa
* 150g voita
* 4 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 1 dl vehnäjauhoja
* 4 rkl kaakaojauhetta
* 1,5 tl leivinjauhetta
* 1 vaniljatangon siemenet
* 4 rkl ranskankermaa
Kuorrutus
* 1,5 dl kuohukermaa
* 250g tummaa suklaata
* koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeena rouhittua pistaasipähkinää
Kuumenna uuni 180c. Voitele irtopohjavuoka (n. 25cm halkaisija).
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita jauho, kaakao, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää voi-suklaaseos ja ranskankerma varovasti taikinaan käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasosaa noin 30 min. Kakun tulee jäädä keskeltä hieman tahmean raa'aksi. Muuten siitä tulee kuiva.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä vuoassaan 2 tuntia jääkaapissa. Ota kakku pois vuoasta vasta sen jälkeen.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä vuoassaan 2 tuntia jääkaapissa. Ota kakku pois vuoasta vasta sen jälkeen.
Tee kuorrutus. Kuumenna kerma (älä kiehauta!) ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia. Kuorruta kakku suklaalla. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti